QUALITANCE la SpringIT
QUALITANCE la SpringIT

QUALITANCE la SpringIT

In calitate de parteneri academici pentru ASE si UPB, ne-a facut mare placere sa participam si in aceasta primavara la evenimentele organizate sub egida celor doua mari centre academice. Pornit din ideea ca in orice inceput de cariera ai nevoie de un minim de cunostinte si experienta in domeniu, SpringIT este un proiect organizat de Sindicatul Studentilor din Cibernetica ce a adus laolalta o parte dintre cele mai importante companii din domeniul IT.

Astfel, timp de o saptamana, au fost organizate sesiuni de workshop-uri, conferinte pe teme diversificate, de la baze de date si shadowing la programare C++.  Pe langa principalele subiecte ale training-urilor, studentii participanti au avut ocazia sa afle informatii relevante despre marile companii de IT din Romania. O initiativa asemanatoare au avut-o si cei de la UPB care ne-au invitat sa sustinem o prezentare pentru studentii si viitorii absolventi ai universitatii.

In cadrul prezentarilor realizate de consultantii nostri am discutat putin despre cine suntem noi, ce stim sa facem si despre oportunitatile de lansare in cariera IT, pe care am dovedit de-a lungul timpului ca putem sa le oferim: training-uri, internship-uri, sponsorizari, sprijin pentru lucrarile de licenta.

Atractia principala, asa cum era de asteptat pentru studentii in ani terminali, a fost bineinteles, discutia pe tema job-urilor si internship-urilor existente in cadrul companiei. Cum noi aveam deja un proiect de internship in derulare, iar perioada licentelor se apropie cu pasi repezi, prezentarea QUALITANCE a suscitat interesul studentilor si viitorilor absolventi si cu o parte dintre ei sigur vom tine legatura. Evenimentele au fost un success si ne bucuram ca am fost acolo!